Här hittar du en helt otrolig tjänst – bibliotekets ljudböcker i en app. Som vanligt finns appen att ladda ned i App Store eller Google Play beroende på vilken mobil du har. Det krävs även ett bibliotekskort. Biblio blir en stark konkurrent till tjänster som Nextory och Storytel.

I appen kan du utforska, låna, söka samt lyssna på e-ljudböcker oavsett om du är online eller offline. Du loggar in i appen med lånekortsnummer och kan ladda ned boken om du vill lyssna offline, när du flyger eller vid andra tillfällen när du inte kan vara online. Du kan även söka på ditt biblioteks hemsida och när du lånar en e-ljudbok från hemsidan så öppnas appen automatisk om du har installerat den på din mobil eller platta.

Biblio finns dessutom på flera språk; förutom svenska finns den på finska, engelska och arabiska. Axiell Media är de som står bakom utvecklingen av appen Biblio och de samarbetar med biblioteken i hela Sverige.

Antal anslutna bibliotek ökar

Alla bibliotek är inte anslutna till Biblio än, men det utökas i snabb takt och det är bara att hoppas att ditt bibliotek är anslutet till Biblio. Om ditt bibliotek inte är anslutet till Biblio kan du fortfarande låna e-ljudböcker från, men du kan inte lyssna på den offline utan måste då vara uppkopplad när du lyssnar. Appen Biblio är väldigt tydlig och framförallt enkel att använda.

Appen är mycket pedagogisk med användarvänliga och tydliga knappar. Använd ditt vanliga lånekort för att logga in och surfa runt bland många olika titlar, författare om genre.

Hur du använder appen

När du lånar använder du ett vanligt lånekort och du loggar in på biblioteket. Du kan lyssna på ljudböcker online eller offline. Du kan givetvis söka efter böcker, se vilket utbud som finns och givetvis låna böcker genom appen. Om du lånar boken genom bibliotekssidan kan du se detta lån i appen. Du kan söka utifrån kategorier eller topplistor, du får även mängder av tips från biblioteket för att kunna hitta intressanta böcker. Mycket föredömligt och bra i och med att du får tips och därmed kanske lånar något nytt och spännande som du inte hade tänkt dig från början. Designmässigt är den stilren och avskalad och användarvänlig.

Når fler användare

Biblio gör det möjligt för biblioteken att nå ut till de som normalt inte går till biblioteket utan lever sitt liv i sin mobil – den yngre generationen! Att främja läsandet på detta enkla sätt gör att många fler kommer att känna sig inkluderade i dagens samhälle och med läsandet så öppnas en helt ny värld upp för många.