Storytel är i skrivande stund den ljudbokstjänst som har flest tillgängliga ljudböcker. En av anledningarna är att Storytel funnits och utvecklats sedan 2005 och därmed även hunnit sluta avtal med flest förlag i Sverige. Förutom ljudböcker och e-böcker släpper även Storytel egna ljudinspelningar. Det kan exempelvis röra sig om delar av serier som aldrig blivit inlästa, eller annat populärt material som får nyrenässans i den nya lättillgängliga bok-eran. Storytels egna inläsningar är exklusiva för den egna tjänsten.

storytel-ljudbocker

Många hyllar Storytel för sitt enkla och pedagogiska gränssnitt. Storytel är lätt att lära och att använda sig utav. Bland de böcker som finns både som ljudbok och e-bok kan man med ett enkelt knapptryck växla läge, beroende på om man vill läsa eller lyssna.

Utbud

Som marknadsledande i Norden erbjuder Storytel ett riktigt brett sortiment av ljudböcker och e-böcker. I denna stund finns tusentals titlar på svenska och engelska som strömmas i formatet mp3. Det går fint att lägga några åt gången i offlineläget, för att man ska kunna lyssna på dem även när man inte har uppkoppling mot internet.

Storytels app finns både för Android och Apple-produkter, och till skillnad från många andra liknande tjänster kan man även lyssna via datorn. Storytel har dock rekommenderade webbläsare (Chrome, Firefox eller safari) och för Windows 10 finns en särskild app.

Prenumerationer

I likhet med BookBeat så erbjuder Storytel 14 kostnadsfria dagar innan abonnemanget övergår till en betaltjänst på 169 kronor i månaden. Hos Storytel debiteras avgiften den 30:e varje månad och man betalar i förskott. Den som säger upp tjänsten får därmed lyssna månaden ut innan tjänsten avbryts. Vill man inte betala avgiften varje månad så går det också bra att betala halvsårsvis. Priset är då 890 kronor för 6 månader (vilket motsvarar ett månadspris på drygt 148 kronor).

Inga styckpriser erbjuds av vare sig ljudböcker eller e-böcker. Storytel är liksom Spotify är för musik en strömmande tjänst som ger fri tillgång på hela samlingen.