BookBeat ägs av förlagsjätten Bonnier. Albert Bonniers Förlag grundades 1837, medan BookBeat är en årsaktuell nyhet från början av 2016. Till den stora fördelen kan nämnas att BookBeat, liksom sin huvudägare, bjuder på ett stort och brett utbud av ljudböcker. Antalet man får ladda ner till exempelvis sin telefon är också uppseendeväckande stort. För troligtvis är det så att den första begränsning du möter inte kommer från BookBeat, utan från minneskapaciteten i din telefon.

Den som söker läsinspiration kommer finna en hel del i appen BookBeat, som användare får man gott om goda ljudboksförslag, alltifrån populära titlar till redaktionens personliga favoriter. Än så länge finns inte så många titlar på engelska, men då tjänsten fortfarande är så pass ny, kan vi kanske ana att det kommer framöver.

bookbeat-ljudbocker

Utbud

BookBeat erbjuder, som dom säger, tusentals böcker för alla smaker. Precis som Storytel och Nextory finns såväl ljudböcker som e-böcker. Förutom på svenska så finns ljudböcker och e-böcker på finska, engelska och tyska, vilket är mycket positivt om man har ett annat modersmål eller om man vill förbättra sina språkkunskaper och sitt ordförråd.

Med Bonnier bakom sig kan man ana att BookBeat har potential att på egen hand ge ut exklusiva ljudböcker i framtiden. Om utvecklingen tar den riktningen återstår att se. Men en sådan möjlighet skulle inte vara unik eftersom exempelvis Storytel redan gör detsamma.

Prenumerationer

För att använda BookBeat börjar man med att skapa ett konto på sidans webbplats. Tjänsten kostar därefter 169 kronor i månaden. Det är allt eller inget med BookBeat. Priset är 169 kronor i månaden oavsett om man lyssnar på en bok i månaden, eller hundra. De första två veckorna är dock kostnadsfria och räknas som en prövotid för dig att testa tjänsten.

BookBeats app finns tillgänglig på såväl App store som på Google play. Som abonnent kan man alltså lyssna och läsa hur många böcker man vill och så ofta man vill. Det finns ingen bindningstid, utan abonnenten kan avsluta tjänsten precis när hon eller han själv önskar.