Nextory grundades 2013, då under namnet E2GO. Målet är att erbjuda marknadens bästa utbud och ge en personlig och bra service till sina kunder. Upplägget i appen påminner om de andra apparna i samma genre. Det finns topplistor och nyheter, samt rekommendationer. Som användare har man sin egna personliga läslista med de titlar man planerar att läsa eller lyssna på. Dessvärre kan man inte växla mellan att läsa och lyssna på samma vis som exempelvis i Storytel.

Läsfunktionen i Nextory är ambitiöst utvecklad med möjligheter för läsaren att anpassa läsupplevelsen med olika typsnitt och fontstorlekar. Man kan även lägga till bokmärken och anteckningar.

Utbud

Även om Nextory har ett stort utbud av ljudböcker, så ligger något av fokus på e-böckerna. Nextory menar att de innehar marknadens största utbud av just e-böcker. De flesta boktitlar är på svenska, även om man kan finna ett fåtal på engelska. I dagsläget finner man dock inga möjligheter att sortera sina sökningar efter språk, varpå det kan vara svårt att hitta de titlar som inte är på svenska. Kanske ändras detta i framtiden.

Nextorys app fungerar på såväl Android som på Apples mobila enheter. Den återfinns med andra ord i Google Play och i Appstore.

nextory-ljudbocker

Prenumerationer

Nextory skiljer sig från exempelvis Storytel och BookBeat genom att kunna erbjuda olika typer av abonnemang beroende på vilken del av Nextory man önskar att nyttja. För 99 kronor i månaden får man tillgång till basutbudet, vilket utgörs av nästan samtliga böcker som inte klassas som affärslitteratur. För 199 kronor i månaden får man även tillgång till nyheter, och är man intresserad av just affärslitteratur så inkluderas även detta i priset 249 kronor i månaden. Precis som hos flera konkurrenter erbjuder Nextory en gratis testperiod på 14 dagar.

Upp till tre titlar kan man lägga i ett så kallat offlineläge, så att man kan läsa eller lyssna på dem även utan internetuppkoppling.