Att lyssna på ljudböcker kräver ganska mycket datakapacitet. Detta är oftast inget problem eftersom de flesta har Wi-Fi täckning hemma och kan göra enstaka böcker tillgängliga offline och därmed lyssna utan internetanslutning. Om du ska vara utan Wi-Fi under en längre period kan det dock vara en bra idé att skaffa ett kontantkort till din smartphone eller surfplatta. De flesta har redan en viss datamängd till sin smartphone eftersom det oftast ingår data när du tecknar ett kontantkort eller abonnemang. För surfplattor brukar däremot många förlita sig på Wi-Fi i hemmet och i dessa fall kan ett kontantkort vara en mycket smidig lösning om du vill kunna lyssna på ljudböcker på andra platser med.

Med kontantkort slipper du bindningstid

Att det går att göra ljudböcker tillgängliga offline är en smidig funktion som gör att du kan lyssna på ljudböcker på tåget, i bilen eller i sommarstugan. Detta kräver oftast mycket minne på din enhet och därför kan det vara bra att ha andra alternativ med. Genom ett kontantkort kan du tanka på en viss surfmängd inför en period då du inte kommer ha tillgång till Wi-Fi. Fördelen med kontantkort är att du inte binder upp dig till något utan du kan helt enkelt sluta använda kontantkortet när du vill. Om du inte vill använda det på ett tag kan du helt enkelt låta bli och därefter ladda på det igen när du behöver det. Vill du teckna ett kontantkort till surfplatta bör du ta hjälp av en jämförelsetjänst så som Kontantkort.se för att se till att du hittar det bästa alternativet för dig.

Allt fler barn lyssnar självständigt på ljudböcker

Ljudböcker har alltid varit populärt bland barn, det har däremot aldrig varit så lättillgängligt som det är nu. Barn får allt tidigare sin första smartphone en förälder kan enkelt hjälpa barnet med att ladda ned appen för ljudböcker och teckna en prenumeration. Det finns många föräldrar som fortfarande är relativt försiktiga när det kommer till barn och smartphones eller surfplattor. En av anledningarna till detta är alla skräckhistorier man har hört om barn som har surfat för flera tusen kronor. Med ett kontantkort slipper du oroa dig för detta eftersom det inte går att surfa för mer pengar än du som förälder valt att ladda på kontantkortet. Det kan också vara ett bra sätt för barn att lära sig hantera den teknik som kommer utvecklas allt mer under deras generation. Självklart ska man som förälder fortfarande vara försiktig genom exempelvis spärrar som förhindrar köp inuti appar och blockering av vissa hemsidor. Ett kontantkort kan dock underlätta användandet av smartphones samt göra det möjligt för barnet att självständigt lyssna på ljudböcker.